Лондонський суд залишив Ассанжа під вартою

Читать на русском
Вестмінстерський магістратський суд у Лондоні визнав засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа винним у порушенні умов звільнення під заставу.

Вестмінстерський магістратський суд у Лондоні визнав засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа винним у порушенні умов звільнення під заставу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє BBC.

Ассанжу загрожує до 12 місяців в'язниці. До наступного засідання Ассанж буде перебувати під арештом. Засідання відбудеться 2 травня.

Суддя Майкл Сноу заявив, що США повинні надати документи, які стосуються екстрадиції Ассанжа, до 12 червня.

Нагадаємо, сьогодні у Лондоні затримали Джуліана Ассанжа. Посол Еквадору запросив британську поліцію в посольство і його негайно затримали. Британські поліцейські застосували силу під час затримання Ассанжа.

Влада Еквадору скасувала рішення про видачу Ассанжу громадянства країни.

В Мін'юст США заявили, що Ассанж був узятий під варту у відповідності з запитом Вашингтона. У США йому загрожує до п'яти років тюремного ув'язнення.

В американському відомстві заявили, що Ассанж звинувачується в змові з метою здійснення комп'ютерного злому і вважається невинним, поки не буде доведена його вина. Однак якщо його визнають винним, йому загрожує максимальне покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: