WikiLeaks приховав компромат на Кремль, який стосується України – ЗМІ

Читать на русском
Сайт WikiLeaks не опублікував дані про російську військову і розвідувальних втручанні в Україну.

Влітку 2016 року, коли WikiLeaks публікував документи Демократичної партії, імовірно зламані російськими хакерами, засновник сайту Джуліан Ассанж відмовився від оприлюднення великого обсягу даних, пов'язаних із російським урядом.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Foreign policy, передає «Слово і Дело».

WikiLeaks опублікував архіви ЦРУ про програму перехоплення СМСПортал WikiLeaks розсекретив документи Центрального розвідувального управління США про програму перехоплення СМС-повідомлень.

Відзначається, що WikiLeaks відмовився опублікувати не менше 68 гігабайтів даних, які надійшли від джерела з МВС Росії.

У 2014 році ВПС і інші інформагентства повідомляли про ці дані, в яких була інформація про російське військове і розвідувальне втручання в Україну. Однак інформація, отримана Wikileaks у 2016 році, містила в два рази більше даних, але Ассанж відмовився її публікувати.

Зрештою цей обсяг даних був без особливого шуму опублікований в Інтернеті на інших ресурсах і залишився майже без уваги.

Як відомо, в жовтні 2010 року Ассанж і WikiLeaks анонсували масивний злив документів, які викривають дії Кремля.

У 2012 році Ассанж провів своє шоу в новинний мережі RT, яке фінансується Кремлем, і в того ж року він продюсував епізоди для мережі, де брав інтерв'ю у таких мислителів опозиції, як Ноам Хомський і так званих «шифропанків».

Хакерська атака на штаб Макрона: WikiLeaks знайшла російський слідУ зламаній пошті штабу кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона дев'ять разів згадується ім'я співробітника російської компанії.

Питання про зв'язки Ассанжа з Росією стало актуальним у 2016 році, коли Daily Dot повідомила, що WikiLeaks не опублікував документи, в яких у 2012 році було виявлено угоду на суму 2 мільярди євро між сирійським режимом і державним російським банком.

22 липня, WikiLeaks опублікував десятки тисяч електронних листів з Демократичного національного комітету - що передувало масовому викиду в жовтні електронних листів, які належали главі кампанії Клінтон Джону Подесті.

Раніше повідомлялося, що в США ловлять хакерів, «які злили» WikiLeaks документи ЦРУ про кібершпигунство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: