Спроба підкупу кандидата Тимошенко: заарештували другого підозрюваного

Читать на русском
Другому підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 4 млн грн.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід другому підозрюваному у підкупі кандидата у президенти України на виборах-2019 Юрія Тимошенка.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган у Twitter, передає Слово і Діло.

За її словами, другому підозрюваному - Іщенку О.А. - судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 4 млн грн. Строк арешту - два місяці.

Нагадаємо, раніше суд обрав аналогічний запобіжний захід Тарасу Констанчуку.

Зазначимо, 6 березня 2019 генпрокурор Юрій Луценко повідомив про спробу підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенко. Кандидату пропонували 5 млн гривень (у доларовому еквіваленті) за зняття кандидатури.

Мільйони за відмову балотуватися для Юрія Тимошенка юристи не вважають хабаремСпроба підкупити кандидата в президенти Юрія Тимошенка, щоб він відмовився балотуватися, з точки зору права не може розцінюватись як хабар.

За даними ГПУ, замовником шантажу і підкупу кандидата виявився народний депутат Валерій Дубіль.

«Слово і Діло» розпитало юристів, які перспективи справи про «підкуп і шантаж кандидата в президенти».

За словами адвоката «Столичної колегії адвокатів» Геннадія Дубова, інцидент з Юрієм Тимошенком, крім яскравого політичного забарвлення, навряд чи має прямий стосунок до корупції. Те, що кандидату в президенти пропонували гроші, не можна розцінювати як хабар. Більше інформації, за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: