Аваков розповів, щодо яких кандидатів у президенти є звернення про підкуп виборців

Читать на русском
Аваков розповів, що з приводу підкупу виборців є звернення щодо чотирьох кандидатів – Тимошенко, Порошенка, Тарути та Гриценка. Але наявність звернення ще не означає, що дійсно має місце злочин.
Всі кандидати в президенти 2019.Фото «Слово и Дело».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що штаб провладного кандидата за допомогою адмінресурсу й за кошти бюджетної програми нібито намагається купити голоси пенсіонерів Києва, Київської області і ще одного регіону.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів в ефірі «Свободи слова» на ICTV, інформує [Інтерфакс-Україна».

Шафа кандидата. Які невиконані обіцянки ховає ПорошенкоПетро Порошенко за час президентства не зміг перекрити офшори, внести законопроект про опозицію й завершити кілька реформ.

«Я наведу приклад однієї кримінальної справи, яка розслідується у Василькові Київської області. Йдеться про підкуп голосів ... Один зі штабів провладної команди винаймає агітаторів, ті вибирають сто осіб, як правило, найбідніших, йдуть до них в квартири і запитують, чи готові вони підтримати кандидата і, якщо так, то пропонують допомогу. Зі ста осіб 30 говорить «так, ми готові». Цих людей записують, йдуть до райради або соцзабез зі списком і кажуть керівнику райради, меру виділити цим людям по тисячі гривень. Використовуючи кошти програми «Турбота», закладеної в бюджеті», - заявив міністр.

За словами Авакова, після того, як адмінресурс був задіяний і гроші пенсіонеру були виплачені, надходить дзвінок зі штабу, той хто дзвонить цікавиться, чи отримала гроші людина. Як заявляє Аваков, на ствердну відповідь той, хто телефонує, просить дотримати слово і при підтримці кандидата.

Голова МВС стверджує, що такі випадки мали місце в Київській області, Києві, Одесі та області та в Харківській області.

Говорячи про конкретне кримінальне провадження по ситуації в Василькові, міністр уточнив, що слідче управління нацполіціі направляє повістки 2 тисячам осіб, які опинилися всередині даної схеми в якості покупця, того, кого купують, або посередника.

Відповідаючи на запитання про те, яка кількість кандидатів в президенти займається такого роду виборчими сітками, міністр сказав: «У нас всього є звернення по чотирьом кандидатам. ДБР веде перевірку щодо Тимошенко, я в цій ситуації сказав про те, що спрямовано в бік команди Порошенка, в нас є звернення щодо Тарути та Гриценка – по одному».

При цьому Аваков звернув увагу на те, що наявність звернення ще не означає, що дійсно має місце злочин.

Нагадаємо, чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

У нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: