Фірма Бахматюка хоче відео обшуків НАБУ в квартирі, що їй належить

Читать на русском
Одне з підприємств олігарха Олега Бахматюка вимагає від Антикорупційного бюро відео обшуків.
Олег Бахматюк

Адвокат ТОВ «Імперово Фудз» подав до НАБУ клопотання про надання відеозапису, на якому зафіксовані обшуки в квартирі, що належить вказаній фірмі.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

23 березня детективи НАБУ провели обшук у квартирі, що належить ТОВ «Імперово Фудз», за адресою місто Київ, вулиця Євгена Коновальця, 7/9. Зазначені слідчі дії були здійснені в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо заволодіння ВіЕйБі Банком, який також належить Бахматюку, 5,5 мільярдами гривень Національного банку України. Кримінальне провадження кваліфіковане за ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання службовим становищем).

У зв'язку з обшуками адвокат «Імперово Фудз» попросив у НАБУ відео слідчих дій у квартирі фірми, проте в Бюро йому відмовили. Після цього представник «Імперово Фудз» спробував через суд оскаржити рішення детектива. Щоправда, суддя погодився з доводами Бюро й також відмовив адвокату в задоволенні клопотання.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало справу про привласнення п'яти мільярдів гривень працівниками НБУ та VAB Банку.

Також додамо, що це провадження також спливало в аудіозаписах, зроблених на прослуховувальний пристрій, встановлений у кабінеті керівника САП Назара Холодницького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: