ВР у середу продовжить вносити правки до «мовного» закону

Читать на русском
Верховна рада України на пленарному засіданні у середу, 10 квітня, продовжить розгляд мовного закону.

Верховна рада України на пленарному засіданні 10 квітня продовжить розгляд «мовного» закону.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті українського парламенту.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 9-12 квітняВерховна рада цього тижня продовжить розгляд поправок до закону про державну мову, залишилося 862 поправки.

У порядку денному Верховної ради на 10 квітня значиться лишеи розгляд проекту закону про забезпечення функціонування української мови як державної (друге читання).

Вчора фракція БПП запропонувала відкликати поправки до «мовного» закону й висловила готовність голосувати за документ у редакції профільного комітету.

«Якщо автори поправок знімуть свої зауваження... Якщо вони мають право відкликати їх... якщо вони будуть відкликані, то ми зможемо проголосувати вже буквально в четвер. Якщо ні - цей процес затягнеться. Але ми готові голосувати за цей закон у редакції комітету», – сказав заступник голови БПП, народний депутат Сергій Березенко.

Нагадаємо, закон про функціонування української мови як державної може бути ухвалений уже після другого туру президентських виборів.

Раніше повідомлялося, що Верховна рада розглянула половину поправок із 2082 до законопроекту про мову, при цьому жодної з них не ухвалила.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: