Комітет Ради підтримав закон про податок на виведений капітал

Читать на русском
Комітет із питань податкової та митної політики рекомендував депутатам підтримати законопроект про податок на виведений капітал.

Профільний комітет парламенту рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект Про податок на виведений капітал.

Як інформує «Слово і Діло», відповідне рішення ухвалив комітет ВРУ з питань податкової та митної політики на засіданні в середу 10 квітня, повідомляє РБК-Україна.

Чи запровадять податок на виведений капітал із нового року?Президент наполягає на запровадженні податку на виведений капітал. У Мінфіні прогнозують негативні наслідки. Про ситуацію поговорили з експертами.

Відзначається, що законопроект був внесений до парламенту 5 липня 2018 року. Його ініціатором виступив президент України Петро Порошенко.

«Рекомендувати Верховній Раді проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал прийняти за основу», - йдеться в повідомленні.

Згідно з пояснювальною запискою, передбачене законопроектом введення нових правил оподаткування прибутку підприємств дозволить спростити ведення бізнесу і скоротити витрати платників податків на виконання податкового боргу.

Також зазначено, що прийняття законопроекту створить стимул для залучення інвестицій в економіку України.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що парламент повинен прийняти закон про податок на виведений капітал до виборів Верховної Ради восени 2019 року. За словами глави держави, цей законопроект має підтримку бізнес-асоціацій.

Нагадаємо, Міністерство фінансів попереджало, що запровадження податку на виведений капітал замість податку на прибуток може призвести до дефолту, оскільки залишить Україну без програми Міжнародного валютного фонду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: