У Мінфіні пояснили, кого торкнеться податок на виведений капітал

Читать на русском
Президент вимагає ввести податок в дію вже з 1 січня 2019 року, так що міністерство зараз на фінальній стадії

В.о. глави Міністерства фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що Мінфін працює над податком на виведений капітал для компаній, у яких оборот не більше 200 млн грн.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Корреспондент, пише Слово і Діло.

Вона уточнила, що законопроект вже подано.

«Ми працюємо над цим. Повне введення даного податку для всіх категорій дійсно призведе до втрат бюджету, це очевидно, ми порахували. Тому ми працюємо над фіскально-нейтральною моделлю для тих компаній, у яких оборот не більше 200 млн грн. Для розуміння: це 97-98% всіх українських компаній», - пояснила вона.

За її словами, президент вимагає ввести податок в дію вже з 1 січня 2019 року, так що міністерство зараз на фінальній стадії, «знаходить розуміння з нашими міжнародними партнерами».

Маркарова відзначила, що для фізичних осіб не буде ніяких змін за спрощеною системою, пов'язаних з введенням податку на виведений капітал, а для юридичних - можливо.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що у 2018 році буде завершено ремонт дороги Одеса – РеніСказано 31 березня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Однак, в МЕРТ вважають, що введення в Україні податку на виведений капітал негативно позначиться на доходах Держбюджету і, відповідно, здібностях країни обслуговувати зовнішні зобов'язання.

Нагадаємо, Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про податок на виведений капітал 5 липня. При цьому проект закону містить вимогу визначити компенсатори для покриття бюджетних втрат внаслідок заміни податку на прибуток податком на виведений капітал.

При цьому в Адміністрації президента заявляють, що податок на виведений капітал «позитивно сприймається бізнес-середовищем в цілому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: