Порошенко підписав указ про аудит «Укроборонпрому»

Читать на русском
Згідно з рішенням буде проведено аудит ДК «Укроборонпрому» за участю міжнародних експертів.

Президент України Петро Порошенко увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) «Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення», в якому йдеться про аудит «Укроборонпрому».

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Адміністрацію президента.

У рішенні РНБО йдеться про організацію у місячний термін аудиту ДК «Укроборонпром» та підприємств, які є учасниками концерну, із залученням міжнародних експертів.

Відповідно до указу Кабінет міністрів України має забезпечити проведення огляду оборонно-промислового комплексу країни.

Також уряд повинен забезпечити усунення корупційних ризиків, підвищення рівня прозорості та посилення контролю за діяльність ДК «Укроборонпром» та інших держпідприємств оборонного комплексу з боку держави та громадськості.

Боротьба з корупцією: що в своїх програмах обіцяють кандидати в президентиБільш ніж половина кандидатів у президенти дали обіцянки щодо боротьби з корупцією. Дехто обіцяє навіть смертну кару.

Зазначається, що уряд повинен опрацювати питання щодо доцільності створення органу з реалізації державної військово-промислової політики, управління об'єктами держвласності у відповідній сфері та контролю за їх діяльністю, в тому числі «Укроборонпромом».

Крім того, МЕРТ повинне у місячний термін забезпечити розгляд з питань імпортозаміщення металургійної продукції, підшипників спеціального призначення, електронних компонентів тощо.

6 березня РНБО доручила провести міжнародний аудиті ревізію державного концерну і його підприємств. Таке рішення було прийнято після публікації розслідування про корупцію в оборонці.

Нагадаємо, в першій частині розслідування журналістів програми Bihus.Info йдеться, що член РНБО Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор концерну Павло Букін причетні до корупційної схеми з виведення з української оборонки близько 250 млн гривень.

Як стверджується, вони організували постачання оборонним підприємствам контрабандних деталей з РФ, а також з українських військових частин за цінами, завищеними в 2-4 рази.

Також, в США закликали провести аудит концерну.

Раніше ми писали, що обіцяють кандидати в президенти для боротьби з корупцією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: