Справа Саакашвілі: розгляд позову знову перенесли

Читать на русском
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України переніс розгляд позову лідера Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі про позбавлення громадянства на 16 лютого 2018 року.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України переніс розгляд позову лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі про позбавлення громадянства на 16 лютого 2018 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Луценко запевняє, що Саакашвілі буде затриманийСказано 6 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Відзначимо, 29 січня суд розглядав скаргу Саакашвілі на указ президента Петра Порошенка про позбавлення його українського громадянства. Перед засіданням політик заявив, що цей указ засекретили.

«Ми вимагали копії указу про позбавлення мене громадянства. Як виявилося, цей указ засекречений, і нам його не надали», – заявив він і звинуватив Адміністрацію президента України у фальсифікації документів.

При цьому суд відмовив захисту Саакашвілі в клопотанні про неможливість участі представника президента України в засіданні. Однак задовольнив клопотання про перенесення засідання на 10 лютого в зв'язку з наміром адвокатів перевірити законність формування складу суду.

«Ми задовольняємо клопотання на 16 лютого о 10:00. Прохання бути готовими до процесу й пам'ятати, що двомісячний термін спливає 3 березня», – заявила головуюча суддя Раїса Ханова.

Раніше політик назвав дату нового маршу в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: