Лукашенко спрогнозував результат президентських виборів в Україні

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що очікує перемоги чинного президента Петра Порошенка на виборах в Україні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що очікує перемоги чинного президента Петра Порошенка на виборах в Україні.

Свою думку він висловив під час інтерв'ю, передає «Бєлта», пише «Слово і Діло».

Підсумки першого туру виборів президента України у фактах та цифрахМи подивилися, скільки виборців проголосували у першому турі президентських виборів, у якій країні найбільше голосів здобули Зеленський та Порошенко та у яку суму кожному з них обійшовся один голос виборця.

Раніше, 1 березня, Лукашенко вже заявляв, що очікує перемоги Порошенка. Сьогодні, 8 квітня, під час зустрічі із журналістами він повідомив, що його думка не змінилася.

«Ніхто там нічого не виграв. Після першого туру лідирує Зеленський, Порошенко від нього відстає. Як закінчиться другий тур, ніхто не наважиться передбачити. Я все-таки схильний думати, що ці президентські вибори виграє Порошенко», - підкреслив він.

Також він зазначив, що не збирається порівнювати двох кандидатів, котрі вийшли до другого туру виборів.

«Одне я дуже добре знаю. Його я бачив тільки в кіно, я його як політика не знаю. Але я вам скажу від життя: у нас із Порошенком був колись спільний друг - це Міхеіл Саакашвілі. Коли Саакашвілі проводив вибори, будучи президентом Грузії, Конституцію поміняв, ще щось - почали із народом займатися жартами. Це призвело до того, що йому довелося залишити Грузію і ховатися в інших країнах. Щоб Порошенку не довелося залазити на дах і з даху закликати українців захистити його, він зробить все для того, щоб українці його підтримали. Він має зробити все для того, щоб народ підтримав його», - підкреслив Лукашенко.

У відповідь на питання, що він думає про поширену в українському суспільстві позицію «нема за кого голосувати» і про голосування за Володимира Зеленського в якості протесту, Лукашенко підкреслив, що в такій ситуації краще не голосувати взагалі.

«Нехай мене пробачать українці, але хочу їм сказати: якщо немає за кого голосувати, то й голосувати не треба. Навіщо голосувати за людину, в якій ти не впевнений, адже українці такий важкий політичний шлях пройшли за останні роки. Вони вже наїлися незрозумілих обіцянок. Вони, вже багато разів ризикуючи, вірили політикам і їх підтримували. І весь час виходило навпаки. За останні роки досвід українського народу - свідчення того, що не можна ризикувати. Якщо вже не виходить, якщо не за кого голосувати - значить, повторні вибори. Мені здається, це краще, ніж у черговий раз ризикнути, проголосувати, а потім гірко каятися десять або більше років», - вважає він.

Раніше в ЦВК розповіли, коли стартує агітація перед другим туром виборів.

Також нагадаємо, Лукашенко прокоментував проблему окупованого РФ Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: