Лукашенко прокоментував проблему окупованого РФ Криму

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, що не обговорював із президентом Росії Володимиром Путіним визнання Криму російським.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, що не обговорював із президентом Росії Володимиром Путіним визнання Криму «російським».

Про це глава держави заявив на прес-конференції в Мінську в понеділок, 4 березня, пише «Слово і Діло».

Навіщо Лукашенко зустрічався з Медведчуком?14 січня президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв у Мінську Віктора Медведчука. Про теми зустрічі поговорили з експертами.

«Ні, таких тем (із президентом РФ, - ред.) у нас не проскакувало. Я вам навіть не можу розповісти, як ми обговорювали ці проблеми Криму, Донбасу спочатку, як тільки вони з'явилися, у нас було повне взаєморозуміння. Я вдячний Путіну за його розуміння мого становища. Я не буду знову вдаватися в ці подробиці, але свою оцінку я дав, хоча не мав заглиблюватися в цю проблему», - сказав він.

«Коли в цей же рік я був на інавгурації президента Порошенка, чотири роки тому... спека була за 30 градусів. І перед Радою мене оточили західні та українські журналісти і почали мене катувати, чий Крим - російський чи український. Я не готувався до цього питання і не хотів на нього відповідати. Я їм поставив запитання: «Скільки загинуло українців під час захоплення Криму Росією?» Мовчать. Ні одного. А скільки прозвучало пострілів? Ні одного. Значить, ви мовчки погодилися, що Крим не ваш, як мінімум. Й надалі я міркував на цю тему прямо там, у них, в Україні, і мені не задали після цього жодного запитання», - додав він.

«Для них це була абсолютно несподівана відповідь, що полягає в тому, що якщо це ваше - вмирайте, воюйте за цей клаптик землі», - резюмував Лукашенко.

Раніше Лукашенко заявив, що вважає за можливе створення єдиної валюти «загального рубля» між Україною і Російською Федерацією та Білоруссю.

Також нагадаємо, Лукашенко зустрічався з представником України в ТКГ Марчуком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: