Геращенко записала відеозвернення до Зеленського

Читать на русском
Геращенко звернулася до кандидата у президенти Володимира Зеленського з вимогою вибачитися  перед людьми з синдромом Дауна, людьми з особливими потребами, з іншою сексуальною орієнтацією та інші нетолерантні вислови.

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко звернулася до кандидата у президенти Володимира Зеленського з вимогою протягом 24 годин вибачитися перед людьми з синдромом Дауна, людьми з особливими потребами, з іншою сексуальною орієнтацією та інші нетолерантні вислови.

Як пише «Слово і Діло», відео вона опублікувала у Facebook.

Дебати між кандидатами в президенти: історія та фактиПоки вся країна чекає на дебати між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським, Слово і Діло вивчило історію цього публічного виступу.

За її словами, в Україні багато працювали над впровадженням інклюзивної освіти, а також боролися за права дітей з особливими потребами на працевлаштування, на самореалізацію.

«Європа - це в першу чергу повага до прав людини, повага до інших і інакших людей», - сказала вона.

Геращенко нагадала, як «один радикальний політик» дозволив собі принизити людей з синдромом Дауна, коли публічно кричав що «в уряді - дауни», через що виник скандал.

«Він змушений був публічно вибачитися. Це хороший урок для всіх українських політиків. Й тим більше цей урок стосується кандидатів в президенти», - заявила віце-спікер.

«В своєму серіалі «Слуга народу» кандидат В. Зеленський принижує велику частину українців, називає людей даунами в образливому і неприпустимому для політика тоні», - зазначила вона.

«Стадіон, так стадіон»: все про дебати Порошенка та Зеленського (оновлюється)Дебати Петра Порошенка та Володимира Зеленського. Слово і Діло нагадало, з чого почалася вся історія.

Геращенко додала, що є відкритий лист від батьків «дітей сонця» з вимогою публічно вибачитися і вона приєднується до цих вимог.

Нагадаємо, кандидат у президенти Володимир Зеленський викликав у відео чинного президента Петра Порошенка на дебати на «Олімпійському».

Порошенко записав своє відео у відповідь, але на дебати погодився.

Однак у ЦВК такі дебати розкритикували.

Сьогодні обидва кандидати здали аналізи. Глава держави прийшов на НСК «Олімпійський», а Зеленський у приватну лабораторію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: