У ЦВК сказали, коли чекати остаточних результатів першого туру виборів

Читать на русском
У Центральній виборчій комісії допускають, що остаточні результати першого туру виборів президента попередньо можуть бути встановлені в неділю, 7 квітня.

У Центральній виборчій комісії допускають, що остаточні результати першого туру виборів президента попередньо можуть бути встановлені в неділю, 7 квітня.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав на брифінгу в перерві засідання ЦВК у п'ятницю заступник голови комісії Євген Радченко, передає «Інтерфакс-Україна».

Другий тур: чи будуть союзи та хто з ким може домовитисяЗа результатами голосування до другого туру виборів виходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко. Про можливі об'єднання до другого туру поговорили з експертами.

«Ми сподіваємося, що за завтрашній день (6 квітня) зробимо практично всі процедури для того, щоб післязавтра встановити результати виборів, але підкреслюю, що це попередня інформація», – сказав Радченко.

Він повідомив, що Центрвиборчком вже прийняв 197 із 199 протоколів від окружних комісій. Ще протоколи від двох комісій з Херсонської та Миколаївської областей знаходяться в дорозі, і в п'ятницю повинні прибути в ЦВК.

Радченко також зазначив, що ряд окружкомів ще повинні уточнити свої протоколи за рішенням ЦВК.

«Їх зараз близько 15. Можливо, ця цифра буде змінюватися, оскільки протоколи ще обробляються в окружних комісіях», – пояснив він.

Крім того, в п'ятницю ЦВК завершила прийом протоколів з усього закордонного виборчого округу – 101 виборчої дільниці.

Нагадаємо, 31 березня відбувся перший тур виборів президента України – і у другий тур, за підрахунком 100% електронних протоколів, із шоуменом Володимиром Зеленським пройшов чинний президент Петро Порошенко.

Другий тур виборів президента відбудеться 21 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: