Зведення штабу ООС 5 квітня: 10 обстрілів, є поранений

Читать на русском
Бойовики незаконних збройних формувань 10 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Бойовики незаконних збройних формувань 10 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил вранці в п'ятницю, 5 квітня, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 4 квітняСитуація на сході країни на 4 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«4 квітня російсько-окупаційні війська 10 раз обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому вісім разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 33 боєприпасів калібром 152, 122, 120 і 82 мм. Також ворог обстрілював наших захисників з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї... Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення»- йдеться в повідомленні штабу ООС.

Бойовики застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

«У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти обстріляли позиції наших військ дев'ять разів: тричі, з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм і великокаліберних кулеметів - поблизу села Лебединське; двічі, з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї - у міста Авдіївка; з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі населеного пункту Піски; зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - близько селища міського типу Талаківка; з автоматичних станкових гранатометів - в районі населеного пункту Павлопіль; з протитанкового ракетного комплексу і станкових протитанкових гранатометів - біля села Новоселівка друга», - відзначили в штабі ООС.

Також обстрілу піддався населений пункт Новотошківське.

«З початку поточної доби обстрілів позицій наших військ не зафіксовано» - підсумували в штабі ООС.

За даними української розвідки, четверо бойовиків НЗФ знищені і двоє отримали поранення. Також вогнем була знищена одна одиниця військової техніки бойовиків.

Раніше в ООН підрахували, скільки цивільних постраждало від мін на Донбасі.

Також нагадаємо, двом організаторам псевдореферендума на Донбасі оголосили підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: