На Донбасі знеструмлені шахти трьох держпідприємств

Читать на русском
Шахти працюють в обмеженому режимі. Не знеструмлені тільки водовідлив і системи провітрювання, стверджує Михайло Волинець.

Шахти державних вугледобувних підприємств Лисичанськвугілля, Первомайськвугілля і Мирноградвугілля відключені від електропостачання.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив у понеділок, 1 квітня, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

Також, за його словами, були знеструмлені шахти Капітальна і Центральна. Там відсутнє електропостачання, в тому числі й у гірничого диспетчера.

«Наразі видобуток вугілля припинено, шахти працюють в обмеженому режимі: не знеструмлені тільки водовідлив і системи провітрювання», - розповів Волинець.

За його даними, на шахтах ДП Волиньвугілля також відсутнє електропостачання. Генеральний директор нібито не уклав договір на поставку електроенергії.

Також Волинець повідомив, що страйкують гірники шахти Родинська ДП Мирноградвугілля. Вони вимагають погашення заборгованості із заробітної плати за січень і лютий.

Раніше стало відомо, що в Кривому Розі гірники трьох шахт оголосили страйк під землею, вимагаючи підвищення заробітної плати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: