Двом організаторам псевдореферендуму на Донбасі оголосили підозру

Читать на русском
За матеріалами Служби безпеки України двом організаторам псевдореферендуму в Донецькій області оголошено про підозру.

За матеріалами Служби безпеки України двом організаторам псевдореферендуму в Донецькій області оголошено про підозру.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Колишній «міністр ДНР» співпрацює із СБУ: силовики розповіли подробиціМешканець Донецька долучився до ДНР, а тепер вирішив втекти від бойовиків. Він навіть був одним із міністрів, але окупанти виявилися не такими вже й хорошими.

Як зазначається, оперативники спецслужби встановили, що сільський голова та депутат селищної ради Бахмутського району брали активну участь в організації незаконного референдуму в селищах Миронівське та Новолуганське.

Також співробітники СБУ зафіксували, що зловмисники активно проводили антиукраїнську агітацію серед мешканців району, зокрема, закликаючи їх до участі у так званому «волевиявленні».

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо протиправної діяльності депутата сільської ради та направили обвинувальний акт у вчиненні правопорушення за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України до суду. Стосовно другого фігуранта справи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що слідчими Служби безпеки України повідомлено про підозру жительці Краматорська Донецької області у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Також жительці Новоайдарського району Луганської області повідомили про підозру через участь в організації так званого «референдуму про незалежність ЛНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: