Карта ООС: ситуація на сході України на 4 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 4 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 3 квітня російсько-окупаційні війська продовжували свідомі збройні провокації проти підрозділів Об’єднаних сил на лінії бойового зіткнення. Кількість ворожих обстрілів зменшилася майже вдвічі, порівняно з попередньою добою. При цьому окупанти продовжують застосовувати заборонене Мінськими угодами озброєння по позиціях захисників України.

Загалом протягом минулої доби, 3 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 6 прицільних обстрілів. При цьому, окупанти випустили по наших позиціях близько 30 мін різних калібрів.

Внаслідок адекватного ведення вогню у відповідь нашими мужніми захисниками, за повідомленням розвідки Штабу ООС, протягом минулої доби у складі російсько-окупаційних військ є втрати у живій силі. Також наші військові знешкодили бойову машину піхоти російсько-окупаційних військ.

Втрат протягом минулої доби внаслідок ворожих обстрілів серед наших Українських героїв немає.

Луганський напрямок

Наші військові зафіксували 4 прицільні обстріли з боку російських окупантів. Усі збройні провокації противник здійснив ввечері.

Так, з 20:20, з напрямку від окупованої Сентянівки ворог випустив 14 мін 120-го та 82-го калібрів по позиціях Об’єднаних сил в районі Кримського.

З 21:00 наші оборонці Новолуганського зафіксували розриви декількох ворож мін калібру 82 мм. Також тут окупанти застосовували гранатомети різних типів та стрілецьку зброю.

В обох випадках захисники України адекватно застосовуючи чергові вогневі засоби, без порушення Мінських угод, протягом 15 хвилин придушували ворожу збройну активність.

Також з 21:00 російсько-окупаційні війська продовжили мінометний обстріл позицій наших оборонців Кримського. Знову ж з напрямку Сентянівки окупанти протягом 20 хвилин випустили 12 мін калібру 82 мм.

З 23:00 зафіксоване чергове порушення режиму тиші з боку російських окупантів в районі Станиці Луганської. Протягом 20 хвилин з напрямку Миколаївки ворог вів обстріл зі стрілецької зброї. Підрозділи Об’єднаних сил традиційно дотримувалися тут режиму тиші.

Донецький напрямок

Окупанти здійснили 2 прицільні обстріли наших оборонних позицій.

Бойові дії тривали з 13:50 протягом години в районі Новотроїцького. Тут противник вів вогонь з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів.

З 17:15, понад годину, російсько-окупаційні війська вели обстріли з цих же видів зброї по наших оборонцях Лебединського.

Захисники України вели адекватні оборонні дії та щоразу застосовували у відповідь чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінські угоди.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 4 квітня

Від початку поточної доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано вже 2 прицільних обстріли. Обидва ворог здійснив на приморській ділянці нашої оборони, в районі Лебединського.

З близько 07:00 ранку, з напрямку Саханки окупанти випустили 3 міни 82-го калібру, та протягом півгодини вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

З близько 10:00 від окупованої Ужівки противник випустив по оборонцям Лебединського 4 міни вже 120-го калібру.

За наявною інформацією, втрат від початку поточної доби внаслідок ворожих обстрілів серед захисників України немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: