У Кремлі відповіли Зеленському на слова про Донбас і Крим

Читать на русском
Кремль поки не має позиції щодо питання визнання виборів президента України. Росія уважно стежить за заявами кандидатів, особливо з приводу Росії і Донбасу.

Кремль поки не має позиції щодо питання визнання виборів президента України.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, пише «Слово і Діло».

В Україні відбулися президентські вибори: що пишуть у соцмережахРезультати президентських виборів в Україні – за попередніми даними ЦВК, до другого туру проходять Зеленський і Порошенко.

«Я хочу звернути вашу увагу, що згідно з Конституцією засади зовнішньої політики визначаються президентом. Вибори не завершені. Треба почекати», - підкреслив він.

На питання про оцінку результатів лідера голосування Володимира Зеленського, Пєсков нагадав, що другий тур поки не відбувся. На питання, чи планує російська сторона вітати когось з виходом у другий тур, кремлівський спікер відповів, що це було б невірно.

Пєсков також заявив, що Росія уважно стежить за заявами кандидатів, особливо з приводу Росії і Донбасу.

«Звичайно, нам хотілося б бачити не партію війни біля керма, а партію, яка націлена на поетапне врегулювання на південному сході України на основі наявних домовленостей», - сказав він.

Коментуючи заяву Зеленського про намір вимагати компенсації за Донбас і повернення Криму, кремлівський спікер заявив, що «невизнані республіки південного сходу країни «відірвані самою Україною і виникли в результаті дій київської влади».

Нагадаємо, згідно з даними ЦВК після обробки 70,61% протоколів, у другий тур президентських виборів в Україні виходять Володимир Зеленський з 30,46% голосів виборців і чинний глава держави Петро Порошенко з 16,18% голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: