В ООН підрахували, скільки цивільних постраждало від мін на Донбасі

Читать на русском
Понад тисячу цивільних, зокрема понад 160 дітей, постраждали від мін і вибухонебезпечних предметів на Донбасі з початку конфлікту.

Понад тисячу цивільних, зокрема понад 160 дітей, постраждали від мін і вибухонебезпечних предметів на Донбасі з початку конфлікту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила координатор системи Організації Об'єднаних Націй - координатор з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

«На жаль, з квітня 2014 року понад тисячу цивільних постраждали, отримали поранення або були вбиті внаслідок інциденту з мінами або вибухонебезпечними предметами. Зокрема понад 160 дітей», - сказала вона, виступаючи з нагоди Міжнародного дня протимінної діяльності в четвер у Києві.

Лубрані також зазначила, що, окрім фізичних каліцтв, існують також соціально-економічні та психологічні наслідки надзвичайно замінованих територій на Донбасі.

«Це також перешкоджає доступу до звичайної інфраструктури: ринкам, школам тощо. Люди також не можуть займатися с/г роботами, риболовлею чи іншим», - додала представник ООН.

Вона закликала вжити необхідних заходів з очищення територій від мін, надання допомоги постраждалим, інформування про небезпеку мін і вибухонебезпечних предметів.

Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф наголосила, що Україна є однією з найбільш замінованих країн світу.

«З минулого року підтримка з боку уряду Великобританії допомогла группам «The Halo Trust» з розмінування очистити понад 2,5 млн кв. м землі, захистити населення і провести освітні програми для понад 20 тис. людей, вилучити понад 800 вибухонебезпечних предметів», - розповіла посол.

Вона також зазначила, що точний обсяг мінування територій на Донбасі не встановлено.

Нагадаємо, підраховано, скільки мін знешкодили на Донбасі в березні.

Стало відомо, що Україні загрожує припинення донорського фінансування протимінної діяльності через відсутність норми у відповідному законі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: