РФ продовжує затримувати судна в Азовському морі

Читать на русском
Росія продовжує блокаду Азовського моря. Час затримання суден на вході в Азовське море в березні становив в середньому 25,3 годину.

Росія продовжує блокаду Азовського моря. Час затримання суден на вході в Азовське море в березні становив в середньому 25,3 годину.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення головного редактора Black Sea News Андрія Клименка Facebook.

Як Росію змушують зняти блокаду Азовського моряПісля інциденту 25 листопада Росія почала пропускати судна через Керченську протоку, але до повного зняття блокади ще далеко.

За його словами, час затримання суден на вході в Азовське море в березні становив в середньому 25,3 години, на виході - 33,7 години.

«На вході в Азовське море - в середньому 25,3 години, що є мінімальним за весь період блокади, але все ще більше, ніж у липні, на початку блокади Керченської протоки; на виході з Азовського моря - зростання після зниження в грудні-січні триває, в середньому затримка склала 33,7 години, у лютому була 30,6 години, у січні - 23,9», - зазначив Клименко.

Він підкреслив, що ні про яке «припинення блокади мови не йде», тривалість штучного затримування судів залишається в 3-6 разів більше, ніж до початку блокади Керченської протоки.

Крім того, Клименко оприлюднив загальну статистику затримання судів за весь період блокади Росією Азовського моря.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що морській галузі України в цілому завдано збитків в обсязі близько 10 млрд гривень через незаконну блокаду Росією судноплавства в Азовському морі.

Додамо, колишній командувач сухопутних військ США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив, що НАТО потрібно створити «захисну сферу» з використанням морських і наземних систем, щоб не дати ВМФ Росії заблокувати Одесу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: