Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 19-22 березня

Читать на русском

Останній пленарний тиждень перед президентськими виборами в Україні. В сесійній залі парламенту продовжиться «день бабака»: депутати знову розглядатимуть поправки до законопроекту про державну мову, а з трибуни лунатимуть одні й ті ж промови. Про що говорили сьогодні на Погоджувальній раді, розбиралося «Слово і Діло».

Розгляд закону про мову у вівторок почнеться з 490-ї поправки, а загалом їх, нагадаємо, понад 2 тисячі. «Я переконаний, всі ми зацікавлені в тому, щоб розгляд закону відбувався згідно з передбаченими процедурами, щоб не допустити будь-якого зриву. І я переконаний, що всі в залі, більшість фракцій українського парламенту, розуміють, це одне з найбільших історичних завдань цього парламенту – ухвалити закон про функціонування української мови як державної», – зазначив він.

Після короткого виступу Парубія все пішло за традиційною схемою: розповіді про підкуп виборців, вимоги знизити тарифи та критика опонентів. У «Опозиційному блоці» закликали зняти з розгляду закон про мову, тому що «за два тижні він буде вже неактуальним». Крім того, Олександр Вілкул поділився своїми планами після виборів (у разі перемоги): зняти блокаду Донбасу, скасувати освітню та медичну реформи, «розібратися з усіма злочинами та знущаннями над народом».

Радикальна партія вчергове вимагала розглянути проект постанови про скасування підвищення цін на газ, запровадити мораторій на підвищення тарифів, відправити у відставку голову «Нафтогазу» Андрія Коболєва й скасувати виплату йому премій. Група «Воля народу» висловилася за негайний аудит «Нафтогазу» та створення тимчасової слідчої комісії з розслідування виплати премій.

Віктору Бондарю, як і багатьом іншим кандидатам у президенти, не сподобалася монетизація субсидій та індексація пенсій. «Скупити українців і знову отримати собі індульгенцію бути при владі», – так усе сприйняв народний депутат.

У «Народному фронті» свої проблеми: Максим Бурбак заявив, що фракція стурбована рівнем конфронтації та популізму кандидатів у президенти. Він також зазначив, що «Народний фронт» ніколи не розкидався порожніми обіцянками.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не включив до порядку денного президентський і 5 альтернативних законопроектів про покарання за незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: