Як нардепи-кандидати в президенти голосували за законопроекти щодо охорони довкілля

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти у сфері охорони навколишнього середовища.

Протягом восьмого скликання Верховна рада ухвалила низку важливих законопроектів щодо охорони довкілля. Зокрема, проект закону щодо посилення боротьби з браконьєрством та захисту довкілля. Цей довгоочікуваний фахівцями із захисту природи документ надав єгерям та лісникам більше повноважень у боротьбі з браконьєрами. Також закон надав більше можливостей у боротьбі із забрудненням навколишнього середовища побутовим та промисловим сміттям. Збільшилися суми штрафів за кинуті недопалки чи недогорілі багаття, які призвели до пожежі, та знищення природнього середовища під час спалювання сухої трави.

Також серед важливих можна виділити ухвалений нардепами проект закону щодо розподілу повноважень у галузі охорони навколишнього природного середовища. Документ нарешті врегулював питання передачі повноважень від територіальних органів Мінприроди, які припинили свою діяльність, обласним, а також Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям.

Жоден із кандидатів не голосував за всі законопроекти про захист довкілля. Віктор Кривенко, Олег Ляшко та Юрій Тимошенко підтримали по 16 законопроектів, що становить 73% від усіх ухвалених парламентом документів на цю тему. До того ж нардепи долучилися до підготовки законодавчих ініціатив на цю тему (Кривенко – 3, Ляшко – 1, Юрій Тимошенко – 1).

Активно голосував за «екологічні» законопроекти Юрій Дерев'янко (15 – за). Нардеп був відсутній під час ухвалення одного законопроекту й не голосував за 5 «екологічних» документів. Він підготував одну законодавчу ініціативу.

Не голосував за половину вказаних законопроектів Аркадій Корнацький, який також не брав участі в підготовці законодавства на тему екології чи захисту довкілля.

Найменше законодавчих ініціатив щодо захисту довкілля підтримали Юрій Бойко (голосував за один законопроект, 16 не підтримав і був відсутній під час голосування 5 документів), Віктор Бондар (3 законопроекти – за, 16 – не голосував, 2 – був відсутній), Юлія Тимошенко (6 – за, 1 – не голосувала, 15 – була відсутня).

Нагадаємо, ми писали, як нардепи-кандидати в президенти голосували за антикорупційні законопроекти.

Також ми подивились, як кандидати в президенти, будучи нардепами, голосували за посилення соціальних гарантій для пенсіонерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: