Нардепи продовжать розгляд поправок до законопроекту про мову

Читать на русском
Пленарний день розпочнеться із оголошень і заяв народних депутатів. Далі на порядку денному єдине питання – проект закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

У Верховній Раді в середу, 20 березня, продовжать розгляд «мовного» законопроекту в другому читанні.

Про це свідчить план роботи ВР, опублікований на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

«Мовний» закон та незаконне збагачення: за яким сценарієм діють депутатиУ ВР триває розгляд мовного законопроекту. Депутатам доведеться розглянути 2 тисячі правок до мовного закону. Про перспективи ухвалення поговорили з експертами.

Пленарний день розпочнеться із оголошень і заяв народних депутатів. Далі на порядку денному єдине питання - проект закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Як відомо, доопрацьований до другого читання законопроект про функціонування української мови як державної опублікували 27 лютого поточного року. Документ передбачає українізацію всіх публічних сфер у державі.

Народні депутати почали розглядати проект закону 28 лютого, проте до поправок перейшли лише наступного пленарного тижня, тобто з 12 березня. Протягом чотирьох пленарних днів депутати встигли опрацювати лише 657 поправок із 2 тис.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій розповів, як нардепи намагаються зірвати ухвалення «мовного» закону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: