Як нардепи-кандидати в президенти голосували за посилення соцгарантій для дітей

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти, спрямовані на посилення соціальних гарантій для дітей.

За час роботи восьмого скликання парламенту ухвалили 24 законопроекти щодо посилення захисту дітей. Серед них – «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей із дітьми», «Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо невідворотності обов'язку утримувати дитину особами, позбавленими батьківських прав)», «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації» та інші.

Олег Ляшко проявив себе найбільш відповідально під час цих голосувань: лідер Радикальної партії підтримав 22 ініціативи, одного разу був відсутній і одного разу утримався. Відзначимо, що ніхто з депутатів-кандидатів у президенти не голосував проти таких ініціатив.

Юрій Дерев'янко голосував за 19 законопроектів, інші – пропустив. По 15 проектів законів підтримали Юрій Тимошенко та Віктор Кривенко. Олександр Шевченко віддав свій голос за 12 законопроектів, Сергій Каплін – за 9, Ольга Богомолець – за 7, Олександр Вілкул, Аркадій Корнацький, Віталій Купрій та Юлія Тимошенко – за 6, Сергій Тарута, Юрій Бойко та Віктор Бондар – за 5. За інші ініціативи депутати або не голосували, або були відсутні.

При цьому всі, крім Корнацького, Тарути та Дерев'янка, брали участь у розробці інших законодавчих ініціатив щодо посилення соціальних гарантій для дітей.

Нагадаємо, раніше ми писали, як нардепи-кандидати в президенти голосували за законопроекти, що стосуються соціальних гарантій для пенсіонерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: