Суд розгляне спір між «Газпромом» і «Нафтогазом» у 2021 році

Читать на русском
Стокгольмський арбітраж призначив слухання справи Газпрому і Нафтогазу в квітні-травні 2021 року.

Стокгольмський арбітраж призначив слухання за позовом «Газпрому» про зміну або розірвання контракту на транзит газу через Україну і за вимогами «Нафтогазу» про стягнення з російської компанії 11,58 млрд доларів у квітні-травні 2021 року.

Як передає «Слово і Діло», про це йдеться в річній звітності «Газпрому», повідомляють росЗМІ.

«Нафтогаз» показав рішення Стокгольмського арбітражуДеякі частини рішень арбітражу залишаються закритими через умови контракту з Газпромом про конфіденційність.

Нагадаємо, «Нафтогаз України» 6 липня 2018 року направив в Стокгольмський арбітраж вимогу про перегляд тарифу на транзит газу. Відзначимо, що контракт на транзит між "Нафтогазом" і «Газпромом» дозволяє сторонам вимагати перегляд тарифу, якщо на газовому ринку Європи відбулися істотні зміни, а також коли тариф не відповідає європейському рівню.

У березні поточного року «Нафтогаз» направив «Газпрому» запит про перегляд тарифу та ініціював переговори у відповідності з контрактом. Зазначено, що підставами для запиту були істотні зміни на газовому ринку Європи. Зокрема, правил встановлення тарифів на транзит після підписання контракту в січні 2009 року, а також невідповідність тарифу європейському рівню.

Після цього російський «Газпром» 14 серпня подав до арбітражу відповідь на вимоги «Нафтогазу України» про перегляд тарифу на транзит газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: