В Україні стартував весняний призов на строкову службу

Читать на русском
Відзначимо, згідно з документом, з 1 квітня по 30 червня, а також з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року в усіх областях України відбуватиметься набір на строкову військову службу.

Весняний призов на строкову військову службу стартує у понеділок, 1 квітня 2019 року.

Про це свідчить відповідний указ глави держави, повідомляє «Слово і Діло».

Призов чи контрактна армія: що обіцяють у програмах кандидати в президентиМайже всі кандидати в президенти обіцяють перехід від призову до професійної контрактної армії.

Відзначимо, згідно з документом, з 1 квітня по 30 червня, а також з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року в усіх областях України відбуватиметься набір на строкову військову службу.

Так, на військову службу до лав Збройних сил України будуть призиватися придатні за станом здоров'я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення до військових частин виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Відповідно до закону «Про військовий обов'язок і військову службу» для юнаків, які не мають вищої освіти, термін служби складає 18 місяців, а для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра - 12 місяців. При цьому юнаки 18-19 років мають можливість за бажанням пройти службу в армії на контрактній основі.

Раніше Кабмін встановив чисельність юнаків, які підлягають призову на строкову службу.

Також нагадаємо, з'ясувалося, що робити, якщо представники військкомату затримують на вулиці призовника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: