В Україні з 1 квітня стартує призов до армії: деталі

Читать на русском
Якщо громадянин отримав повістку з військкомату, він зобов'язаний прибути на призовну дільницю у строк, зазначений у повістці

Згідно з відповідним указом президента, з 1 квітня по 30 червня, а також з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року в усіх областях України триватиме набір на строкову військову службу.

Про це пише Слово і Діло

Повістка

Якщо громадянин отримав повістку з військкомату, він зобов'язаний прибути на призовну дільницю у строк, зазначений у повістці. Неотримання повістки з якихось причин не є підставою для ігнорування призову, тож після оголошення про початок нового призову до армії військовозобов'язаним громадянам дається 10 днів на явку до військового комісаріату.

Кого призиватимуть

На військову службу до лав ЗСУ призиватимуть «придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким на день відрядження до військових частин виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відтермінування від призову на строкову військову службу».

Ні словом, ні ділом: як кандидати в президенти вирішують проблеми арміїБільшість депутатів-кандидатів у президенти пропускають голосування за законопроекти, пов'язані з армією.

Термін служби в армії, відповідно до закону «Про військовий обов'язок і військову службу», для юнаків, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців. Для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра, - 12 місяців.

Незважаючи на підвищення призовного віку до 20 років, юнаки 18-19 років мають можливість за бажанням пройти службу в армії на контрактній основі.

Призовну кампанію в разі необхідності протягом року може бути продовжено на підставі указу президента.

Як повідомлялося, українська армія укомплектована основними зразками озброєння і військової техніки на 85%.

Також, Міністерство оборони за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Латориця темп» на поставку продуктів харчування по каталогу на суму 67,15 мільйонів гривень.

Раніше, ми писали в яких країнах і хто повинен обов'язково відслужити в армії.

Нагадаємо, у своїй програмі на виборах президента України 2014 Петро Порошенко пообіцяв, що істотно збільшить витрати на відновлення, модернізацію та посилення Збройних сил України. До слова, обіцянку отримало статус «виконано».

Як кандидати в президенти вирішують проблеми армії - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: