У Києві розпочалася підготовка до призову на строкову службу

Читать на русском
Допомогу військкоматів надаватиме поліція - вона буде шукати тих, хто ухиляється і охороняти правопорядок на призовних дільницях.

У Києві напередодні почалася підготовка до проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу в 2019 році.

Про це з посиланням на відповідне розпорядження повідомила прес-служба КМДА, пише «Слово і Діло».

Призов в Україні: скільки чоловіків забрали в армію в 2014-2018 рокахУ квітні-травні 2018 року в армію заберуть більш ніж 15 тисяч чоловіків. Частина служитимуть у Збройних силах, частина – в Держприкордонслужбі та Нацгвардії.

Уже створено міську призовну комісію. Її очолив заступник голови столичної адміністрації Дмитро Давтян.

Головам РДА столиці доручено підвести підсумки призовної кампанії минулого року, створити і затвердити склад районних призовних комісій, направити до військкоматів техпрацівників, забезпечити РВК транспортом, укомплектувати районні ВКК і забезпечити їх усім необхідним, організувати своєчасне прибуття призовників до військкоматів.

Допомогу військкоматів надаватиме поліція - вона буде шукати тих, хто ухиляється і охороняти правопорядок на призовних дільницях.

ВКК Київського міськвійськкомату працюватиме з 11 березня по 15 липня.

Нагадаємо, 1 лютого президент Петро Порошенко підписав указ, яким визначаються терміни призову на службу, а також категорії громадян, яким прийдуть повістки. У документі говориться, що призиватимуть придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення до військових частин виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Раніше повідомлялося, що робити, якщо представники військкомату затримують на вулиці призовника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: