ГПУ не реєструвала кримінального провадження щодо прокурора Кулика

Читать на русском
ГПУ не реєструвала кримінального провадження щодо прокурора Кулика. Він не викликався на допит.

ГПУ не реєструвала кримінального провадження проти прокурора Костянтина Кулика.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

«Наголошую: прокурор Кулик не викликався на допит, не заплановано обшуків у нього вдома й, відповідно, не може йти мова про його арешт», - написала Сарган.

Як відомо, прокурор Генеральної прокуратури Костянтин Кулик раніше заявив, що екс-голова АП Борис Ложкін, екс-голова НБУ Валерія Гонтарева, екс-міністр екології Микола Злочевський та інші топ-чиновники, яким у четвер, 28 березня, Генпрокуратура оголосила підозри, є фігурантами справи олігарха Сергія Курченка.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ завершила розслідування справи Курченка. Втікачу-«молодоолігарху» закидають розкрадання 18,1 млрд гривень.

Пізніше в ефірі Радіо НВ Луценко повідомив, що у справі Курченка ГПУ оголосила підозру Злочевському, Соркіну, Кирюшину і ще 9 вищим посадовим особам.

Протягом розслідування справи Курченка встановлено десятки осіб, які брали участь у його злочинному угрупованні. На сьогодні підозру висунули 98 особам, у тому числі 12 вищим посадовим особам центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, 6 керівникам обласних державних адміністрацій, 14 співробітникам керівного складу державних підприємств.

42 людини вже пішли під суд, ухвалено 27 обвинувальних вироків.

Разом із тим спікер ГПУ Андрій Лисенко поширив офіційну заяву ГПУ про те, що прокурор Кулик неправомірно оголосив підозри Ложкіну, Гонтаревій і Філатову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: