Transparency International оцінила кандидатів для Антикорупційного суду

Читать на русском
Вища рада правосуддя розглянула 39 кандидатур та внесла подання президентові про призначення 35 суддів. З висунутих кандидатів – 7 фіналістів раніше визнали недоброчесними.

Вища рада правосуддя розглянула 39 кандидатур та внесла подання президентові про призначення 35 суддів. З висунутих кандидатів – 7 фіналістів раніше визнали «недоброчесними».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Transparency International.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що Вищий антикорупційний суд запрацює у 2019 роціСказано 6 березня 2019 р.Статус обіцянки: Архів

У поданні — 22 судді, 11 адвокатів і 2 науковців, які претендують на посади Антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАС.

Ще по дві кандидатури до кожної з інстанцій поставили на паузі. Рішення щодо адвокатів Євгена Крука та Маркіяна Галабали, а також викладачів Сергія Боднара та Володимира Цікала буде ухвалено до 28 березня.

Призначили першого співробітника Антикорупційного судуДержавна судова адміністрація призначила колишнього прокурора Олексія Жукова тимчасово виконуючим обов'язки керівника апарату Вищого антикорупційного суду.

«Серед фіналістів — 7 правників зі «списку 55 негідних», раніше опублікованого громадськими організаціями. Це судді Інна Білоус, Андрій Біцюк, Володимир Воронько, Віктор Маслов, Оксана Олійник та Валерія Чорна, адвокат Сергій Мойсак», - зазначають в організації.

Загалом ВРП цікавилося досвідом у кримінальному судочинстві, причинами низьких доходів і рівнем стресостійкості.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя направив Петру Порошенко подання на призначення 35 кандидатів до Вищого антикорупційного суду, що дозволить ВАКС почати роботу.

Раніше завершився конкурс на посади суддів Антикорупційного суду.

Нагадаємо, Порошенко пообіцяв сформувати Антикорупційний суд до виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: