Як змінювалися букмекерські ставки на Порошенка, Тимошенко та Зеленського протягом місяця

Читать на русском

На початку лютого ми подивилися, які були ставки в букмекерських конторах на фаворитів передвиборчих перегонів. Напередодні виборів «Слово і Діло» прослідкувало динаміку змін ставок протягом місяця. Пропонуємо подивитися динаміку зміни коефіцієнта трійки лідерів – Зеленського, Порошенко і Юлії Тимошенко в чотирьох великих букмекерських конторах.

Найчастіше ставлять або на того, хто стане наступним президентом, або у кого найвищі шанси вийти в другий тур і, власне, хто з безлічі кандидатів вийде у другий тур. Нагадаємо, низький коефіцієнт кандидата, вказує на ймовірність його перемоги. Наголошуємо, що букмекерські ставки не можуть бути істиною в останній інстанції, і формуються в залежності від кількості азартних учасників, що бажають заробити, а то зірвати великий куш.

Якщо подивитися як змінювалися ставки на тих, хто вийде до другого туру, то у Порошенко був і залишається стабільно низькі коефіцієнт. На початку лютого він становив 1,44 – 1,33 і на 1 березня стабілізувався на позначці 1,36. Але 21 березня він різко опустився до позначки 1,28 і судячи з подальшої динаміки, може ще опуститися після 28 березня.

У Юлії Тимошенко справи йдуть гірше. Судячи з динаміки коефіцієнтів ставок в другому турі її бачить набагато менша кількість гравців. З 1 березня на неї робили ставки з коефіцієнтом 2,25, який стабільно тримався аж до 27 березня, однак в останні дні перед виборами – різко підскочив до 2,75.

У Зеленського до початку березня коефіцієнт становив 1,45 і протягом місяця регулярно знижувався, поки до 20 березня не дійшов до позначки 1,25.

Якщо ж взяти ставки з приводу того, які пари вийдуть до другого туру президентських виборів, то з'ясується, що найменше шансів у пари Порошенко-Тимошенко. На початку березня коефіцієнт цієї ставки становив 3,3, а до 28 числа піднявся до значення 3,5. Однак ще менш реалістичним, виходячи зі ставок, виглядає вихід у другий тур Тимошенко і Зеленського. На початку місяця коефіцієнт був 4.5 і до 28 березня опустився до 3,3, що вище, ніж у «пари» Порошенко-Тимошенко.

І фаворити ставок – Порошенко проти Зеленського, які стартували на початку березня з коефіцієнтом 1,95 і за три дні до виборів обвалилися до 1,55.

Якщо ж подивитися, кого гравці, що роблять ставки, бачать майбутнім президентом України, то за даними чотирьох букмекерських контор, найвищий коефіцієнт у Тимошенко (від 6,5 до 2,03). У Зеленського розліт коефіцієнта ставок менш значний (від 2.15 до 1,8). Однак навіть букмекери не дають однозначної відповіді на питання, хто ж переможе? Ставки на те, що виграє Порошенко коливаються з коефіцієнтом від 2,4 до 1,75.

Нагадаємо, раніше ми писали, як змінювалися ставки на фаворитів передвиборчих перегонів в лютому.

Також «Слово і Діло» аналізувало, наскільки збігалися екзит-поли і офіційні результати президентських виборів в світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: