Речники ГПУ заявили, що Гонтарева, Ложкін, Стеценко та Філатов не є підозрюваними

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі пояснили, чому Валерію Гонтареву, Бориса Ложкіна та Олександра Філатова не можна вважати підозрюваними в розумінні ст. 42 КПК.

У Генеральній прокуратурі пояснили, чому Валерію Гонтареву, Бориса Ложкіна, Констянтина Стеценка та Олександра Філатова не можна вважати підозрюваними в розумінні ст. 42 КПК, про що заявив голова відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Костянтин Кулик.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган у Facebook.

«Генеральна прокуратура України інформує, що так зване повідомлення про підозру В.Гонтаревій, Б.Ложкіну, К.Стеценку, О.Філатову було здійснено з порушенням процесуального законодавства, яке вимагає: наявності достатніх доказів, доручення старшого групи прокурорів, особистого вручення. Жодна з цих вимог не була дотримана прокурором К.Куликом. Відтак, зазначені особи НЕ ВВАЖАЮТЬСЯ ПІДОЗРЮВАНИМИ в розумінні ст. 42 КПК. Правову оцінку дій прокурора Кулика встановить ДБР. Передвиборча лихоманка явно псує людей», - написала Сарган.

Таку ж інформацію оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі речник ГПУ Андрій Лисенко.

Як повідомило видання Forum Daily, посилаючись на документи, наявні в розпорядженні редакції, Генпрокуратура завершила розслідування проти Сергія Курченка. Підозри у відмиванні мільярдів «сім'ї» Януковича оголошені його співучасникам: екс-голові АП Ложкіну і колишній голові Нацбанку Гонтаревій, чинному заступнику голови Адміністрації президента Філатову та іншим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: