Останній день агітації: українцям нагадали про закон про вибори президента

Читать на русском
У п’ятницю,  29 березня, останній день агітації, перед першим туром президентських виборів в Україні, який відбудеться 31 березня.
Всі кандидати в президенти 2019.Фото «Слово і Діло».

У п’ятницю, 29 березня, останній день агітації, перед першим туром президентських виборів в Україні, який відбудеться 31 березня.

Як пише «Слово і Діло», такі норми містяться в статті 57 «Про вибори президента України».

Вибори-2019: скільки законопроектів зареєстрували кандидати-законотворціКандидати в президенти, які мають право законодавчої ініціативи, щосили використовують цю можливість для піару, реєструючи, наприклад, законопроекти щодо зниження тарифів.

Згідно із законом, передвиборна агітація завершується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем виборів.

Агітація перед повторним голосуванням розпочинається з дня, наступного після призначення повторного голосування, і закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем повторного голосування.

Раніше в МВС закликали користувачів Facebook не порушувати закон у «день тиші», в суботу, 30 березня.

Також соціологічні служби оприлюднили останні дані опитувань. Найбільші шанси вийти в другий тур президентських виборів в Україні зберігають Володимир Зеленський і Петро Порошенко. Юлія Тимошенко займає третє місце у рейтингу.

«Слово і Діло» підготувало аналіз як змінювалися букмекерські ставки на Порошенка, Тимошенко та Зеленського протягом місяця.

Крім того у нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: