У МВС закликали користувачів Facebook не порушувати закон у «день тиші»

Читать на русском
Аватарки в Facebook із закликом підтримати того чи іншого кандидата в президенти в суботу, в день тиші, є порушенням законодавства, але покарання за них не передбачене.

Аватарки в Facebook із закликом підтримати того чи іншого кандидата в президенти в «день тиші» є порушенням законодавства, але покарання за них не передбачене.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу повідомив радник голови МВС Іван Варченко.

Неупереджено про обіцянки Порошенка: що встиг виконати і провалити президент за 5 років на посадіОбіцянки Петра Порошенка – це не лише успіх у набутті безвізу та провал із завершенням АТО за лічені дні. Якщо хочеться об’єктивної картини, варто розкласти на обіцянки всю його діяльність за 5 років і перевірити, з чим він впорався, а з чим – ні.

Він нагадав, що 30 березня, в «день тиші» перед днем виборів, агітація в будь-якому вигляді заборонена. Але індивідуального покарання для тих, хто агітуватиме в інтернеті, на сьогодні не передбачено.

Варченко ще раз нагадав, що в день голосування заборонені фото- та відеозйомки в кабінці для голосування. За його словами, деякі політичні сили провокують виборців на акцію – зробити селфі в кабінці в день голосування, але такі дії будуть свідомим порушенням законодавства.

Також заборонено демонструвати виборчий бюлетень, «звітуючи перед суспільством або перед собою».

«Також пам'ятайте: виборчий бюлетень – це не сувенір, який можна взяти додому і повісити в рамку. Якщо ви забираєте виборчий бюлетень додому, то ви ризикуєте на три роки потрапити під санкцію статті 158 Кримінального кодексу й отримати обмеження свободи», – підкреслив він.

Якщо бюлетень виноситься з виборчої дільниці з метою проведення «каруселей», це карається позбавленням волі на 5-7 років.

Як відомо, чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, в нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіці, біографію та програму.

Також «Слово і Діло» писало, скільки іноземних спостерігачів було на президентських виборах в Україні за останні 10 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: