У ЦВК розповіли про використання штампів «Вибув» на бюлетенях

Читать на русском
Публічні заяви кандидатів на пост президента України на виборах 2019 стосовно відмови від балотування після 7 березня не мають жодних правових наслідків.
Ілюстрація «Слово і Діло».

Публічні заяви кандидатів на пост президента України на виборах 2019 стосовно відмови від балотування після 7 березня не мають жодних правових наслідків.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні Центральної виборчої комісії.

Як змінювалися букмекерські ставки на Порошенка, Тимошенко та Зеленського протягом місяцяКому букмекери пророкують вихід до другого туру виборів і перемогу в президентських перегонах? Серед лідерів ставок Зеленський, Порошенко й Тимошенко.

У ЦВК застерегли представників виборчих комісій від внесення змін до виборчого бюлетеня без рішення Центрвиборчкому.

«У зв’язку з повідомленнями ЗМІ щодо прийняття рішення про скасування реєстрації окремих кандидатів на пост президента ЦВК звертає увагу: ЦВК приймає рішення про скасування реєстрації кандидата у разі звернення кандидата не пізніше ніж за 23 дні до дня виборів, з письмовою заявою про відмову від балотування. Таким чином строк подання звернення кандидата минув 7 березня», - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що звернення кандидатів про зняття з виборів після 7 березня не мають правових наслідків та не розглядатимуться ЦВК.

«Застерігаємо від безпідставного внесення змін до виборчих бюлетенів без рішень ЦВК. Просимо довести до відома всіх ДВК (дільничих виборчих комісій, - ред.), що внесення змін до виборчих бюлетенів з використанням штампа «Вибув» без рішення Центральної виборчої комісії забороняється», - повідомили в ЦВК.

Президентські вибори: як швидко встановлювали результати в 1999-2014 роках31 березня в Україні відбудуться президентські вибори. Слово і Діло вивчило, як швидко в попередні роки вдавалося встановити результат.

У ЦВК наголосили, що станом на 28 березня 2019 року всі 39 кандидатів на пост президента мають є включеними до виборчого бюлетеню і залишаються суб’єктами виборчого процесу.

Нагадаємо, днями Олександ Мороз попросив не вважати його кандидатом на пост президента України та заявив, що знімається з виборів. Однак з офіційною заявою в ЦВК він не звертався.

Раніше кандидат Сергій Тарута підписав меморандум з Юлією Тимошенко, у якому йдеться про її підтримку на виборах. Однак офіційно Тарута своєї кандидатури не знімав.

Таким чином у бюлетенях будуть прізвища Олександра Мороза та Сергія Тарути, які заявили про зняття своєї кандидатури з виборів, однак не встигли цього оформити офіційно рішенням ЦВК. Всього на виборах в Україні у першому турі 39 кандидатів у президенти.

Як відомо чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

У нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: