У НАБУ оприлюднили схему заволодіння землею під Києвом – фото, відео

Читать на русском

У Національному бюро показали схему заволодіння землею в Київській області та оприлюднили відео щодо підозр аграрним академікам.

Національне антикорупційне бюро показало схему заволодіння земельними ділянками на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області.

Відповідну інфографіку НАБУ оприлюднило на своєму сайті, повідомляє «Слово і Діло».

«Детективи НАБУ встановили, що впродовж 2013-2014 років підозрювані ініціювали ухвалення низки рішень, внаслідок яких понад 15 га державних земель незаконно перейшли в приватну власність. Йдеться про ділянки в передмісті Києва (село Гатне), які мали статус особливо цінної землі й повинні були використовуватися виключно з дослідницькою метою», – йдеться в заяві прес-служби.

За інформацією Бюро, вказані рішення були ухвалені без погодження Кабінету міністрів і без згоди Верховної Ради, проігнорувавши вимоги законодавства, а саме статей 149, 150 Земельного кодексу України.

«У результаті такого рішення ділянки перейшли у власність наперед визначених осіб. Серед отримувачів ділянок не тільки підозрювані та їхні близькі особи, а й співробітники СБУ, посадовці НААН, Міністерства аграрної політики та інших органів влади. Загалом ці особи, отримали 144 ділянки, на 138 із яких права власності вже оформили», – додали в НАБУ.

Заволодіння землею у передмісті Києва (с. Гатне)NABU

Нагадаємо, в цій справі НАБУ і САП повідомили про підозру віце-президенту НААН. Пізніше у САП розповіли деталі провадження. Раніше суд наклав арешт на 11 гектарів землі в Гатному на прохання НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: