Росія не вживатиме дзеркальних заходів на недопуск спостерігачів в Україну

Читать на русском
Російська Федерація не буде забороняти українцям брати участь у виборах у ролі спостерігачів.

У МЗС РФ заявили, що не будуть вживати дзеркальних заходів у відповідь на рішення України не допускати російських спостерігачів на вибори президента.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 28 березня, заявила офіційний представник відомства Марія Захарова в ефірі радіостанції Эхо Москвы.

Спостерігачі з РФ офіційно кордон не перетинали – ДержприкордонслужбаНе було такого прецеденту, щоб приїжджали російські спостерігачі, повідомив голова Державної прикордонної служби України.

«Про жодні дзеркальні заходи на даному етапі, в цьому контексті, не йдеться», - констатувала вона.

Як повідомлялося, Центрвиборчком України відмовив допустити 24 спостерігачів-росіян від БДІПЛ ОБСЄ. Після цього в Москві вкотре заявили, що не будуть відправляти спостерігачів на президентські вибори.

Нагадаємо, Верховна Рада 7 лютого законодавчо заборонила громадянам РФ бути спостерігачами на президентських, парламентських або місцевих виборах як особисто, так і в складі міжнародних організацій. У зв'язку з цим МЗС РФ заявило, що Росія не направлятиме в Україну своїх спостерігачів. Але пізніше в Москві знову заявили, що домагатимуться присутності своїх спостерігачів на виборах в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: