Росіян не включили до складу місії спостерігачів на виборах – ПА ОБСЄ

Читать на русском
Серед делегатів ПА ОБСЄ було проведено роз’яснювальну роботу, і зазначених осіб не включили до складу місії спостерігачів.

Парламентська асамблея Організації з безпеки й співробітництва в Європі врахувала ухвалене Верховною радою рішення про неможливість участі представників Росії та осіб, які її представляють, як спостерігачів на виборах президента України.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив президент ПА ОБСЄ Георгій Церетелі під час зустрічі з головою ВР Андрієм Парубієм, передає прес-служба парламенту.

Недопуск спостерігачів з РФ в Україну: чи можуть вони зірвати вибориГолова ОБСЄ закликав Україну допустити спостерігачів із РФ на вибори, проте в МЗС України впевнені, що недопуск російських спостерігачів правильний крок. Про ситуацію поговорили з експертами.

Церетелі зазначив, що серед делегатів ПА ОБСЄ було проведено роз’яснювальну роботу, і зазначених осіб не включили до складу місії спостерігачів.

Президент асамблеї також наголосив, що Україна перебуває «у центрі інтересів і думок» ПА ОБСЄ, і заявив про непідтримку агресії з боку РФ і окупації Криму.

«Завжди будемо стояти на боці України у контексті неподільності і суверенітету. Ми чітко розуміємо, що це виклик не лише перед Україною, а й перед усією Європою», - сказав він.

Церетелі також додав, що місія спостерігачів за виборами в Україні є однією з найбільших - у її складі близько 100 постійних представників з боку ПА ОБСЄ, разом з короткостроковими і довгостроковими спостерігачами від Парламентської асамблеї та від ОБСЄ - до тисячі.

Серед завдань нинішнього візиту до України він назвав відображення фактичної передвиборчої ситуації та знайомство з основними кандидатами на посаду президента.

Нагадаємо, закон «Про внесення змін до деяких законів України з нагляду за виборчим процесом в Україні», який передбачає заборону громадянам Росії бути спостерігачами на виборах 2019 в Україні, набуде чинності 28 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: