Опублікували закон про недопуск спостерігачів з РФ

Читать на русском
Закон забороняє громадянам держави, визнаної державою-агресором, бути спостерігачами на виборах в Україні.

В офіційному виданні Верховної Ради Голос України в середу, 27 лютого, був опублікований закон, що забороняє громадянам РФ бути спостерігачами на виборах 2019 в Україні.

Про це пише «Слово і Діло».

Недопуск спостерігачів з РФ в Україну: чи можуть вони зірвати вибориГолова ОБСЄ закликав Україну допустити спостерігачів із РФ на вибори, проте в МЗС України впевнені, що недопуск російських спостерігачів правильний крок. Про ситуацію поговорили з експертами.

Відповідно до закону, офіційним спостерігачем не може бути: особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаною Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом; особа, пропозиції щодо якої ініційовані або внесені державою, визнаною ВР державою-агресором або державою-окупантом.

Також законом визначається, що офіційним спостерігачем від іноземних держав, міжнародних організацій не може бути: особа, яка є громадянином (підданим) РФ; особа, пропозиції щодо якої ініційовані або внесені Росією.

Також передбачається, що закони про вибори президента, Про вибори народних депутатів України, Про місцеві вибори будуть доповнені відповідними нормами.

Закон набуває чинності на наступний день після офіційної публікації.

Нагадаємо, напередодні відповідний закон підписав президент Петро Порошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: