ОБСЄ очікує майже 800 спостерігачів на виборах

Читать на русском
Представники місії Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ очікують, що за процесом виборів президента України у 2019 році будуть спостерігати 775 спостерігачів.

Представники місії Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ очікують, що за процесом виборів президента України в 2019 році спостерігатимуть 775 спостерігачів.

Як пише «Слово і Діло», про це в коментарі сказав спікер БДІПЛ Томас Рімер, повідомляє «РБК-Україна».

Зокрема, бюро подало 684 імен короткотермінових спостерігачів.

«БДІПЛ подано 684 імен як короткотермінових спостерігачів, і вже має 90 довгострокових спостерігачів, які працюють з місією, тому їх буде близько 775», - зазначив Рімер.

Він також нагадав, що у п’ятницю, 15 березня, місія БДІПЛ ОБСЄ направила листа до ЦВК з переліком імен спостерігачів місії, які запропоновані для акредитації в Україні іншими країнами-членами ОБСЄ.

«У поданому списку (від 15 березня, - ред.) було 684 імені. БДІПЛ направив до Центральної виборчої комісії України для акредитації перелік імен усіх спостерігачів, запропонованих іншими країнами ОБСЄ», - повідомив спікер.

За його словами, спостерігачів запропонували близько 38 країн з 57 країн-членів ОБСЄ.

«38 з інших 56 держав-учасниць ОБСЄ запропонували спостерігачів... Російська Федерація запропонувала 24 спостерігача, тому їхні імена знаходяться у списку, який був поданий до Центральної виборчої комісії для акредитації», - додав Рімер.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Павло Клімкін заявив, що спостерігачі від РФ, які є в запропонованому БДІПЛ ОБСЄ списку, не будуть зареєстровані на виборах президента України.

Раніше, Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ включило 24 росіян до складу місії короткострокових спостерігачів на виборах.

Додамо також, ЦВК видалила з переліку виборчих дільниць за кордоном ті, що розташовувані в РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: