ГПУ і СБУ накрили найбільшу мережу наркоторговців в Україні

Читать на русском
Спецслужби розкрили і затримали організоване злочинне угруповання, яке торгувало наркотиками за криптовалюту.

В ході антинаркотичної операції Служби безпеки та Генеральної прокуратури було викрито розгалужену організацію загальною чисельністю до 1000 учасників, яка торгувала наркотиками за криптовалюту через інтернет-сайти і чат боти в месенджері Телеграм.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

Генпрокурор назвав цю операцію найрезультативнішою і написав, що в ході обшуків були вилучені зброя, наркотики і близько 10 мільйонів доларів готівкою.

За словами Луценка, організатори сформували мережу наркокур'єрів, закладок, створювали криптогаманці і акаунти на криптобіржах.

Повідомляється, що силовий підрозділ організації займався рекетом і фізичним насильством щодо конкурентів. Членів своєї організації карали відсіканням пальців.

Луценко заявив, що 20 організаторів наркомережі отримали такі запобіжні заходи: арешт або заставу в 100 млн грн, 300 млн грн, рекорд - в 349 млн застави, четверо затриманих - арешт без права застави.

Раніше в порту Південний (Одеська область) було затримано майже рекордну для України партію кокаїну - 257 кг. Це друга за величиною партія, що затримується в країні за роки незалежності. Рекорд був встановлений в 2010 році, коли в порту Одеси затримали 1,2 тонни кокаїну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: