ГПУ оголосила підозру екс-голові «Укрспецекспорту»

Читать на русском
Колишнє керівництво держкомпанії «Укрспецекспорт» протягом 2010-2012 років заволоділо 23,87 млн ​​доларів (приблизно 190 млн грн за тодішнім курсом), їм повідомлено про підозру.
Саламатіну оголошена вже друга підозра

Колишнє керівництво держкомпанії «Укрспецекспорт» протягом 2010-2012 років заволоділо 23,87 млн ​​доларів (приблизно 190 млн грн за тодішнім курсом), їм повідомлено про підозру.

Про це в понеділок, 25 березня, повідомила в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, пише «Слово і Діло».

Фігурантам інкримінують злочин за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою). За цією статтею їм загрожує від 7 до 12 років в'язниці.

Як уточнили в ГПУ, підозрювані уклали угоди про співпрацю із зареєстрованою в ОАЕ іноземною компанією «із метою виключно забезпечення документального оформлення фіктивних господарських відносин і протиправного перерахування грошових коштів без виконання будь-яких робіт і послуг «Укрспецекспорту» за зовнішньоекономічними контрактами».

У період, коли вони здійснювали свої злочинні плани, один з підозрюваних - екс-керівник ДК «Укрспецекспорту» - був призначений на посаду голови держконцерну «Укроборонпром», а в подальшому став міністром оборони.

Як відомо, в 2010 році на посаду гендиректора «Укрспецекспорту» був призначений Дмитро Саламатін. У 2011-му він став головою «Укроборонпрому», а з лютого 2012 року по 24 грудня 2012 року був міністром оборони. У січні 2019 го Саламатіну пред'явили обвинувачення у вчиненні державної зради в інтересах РФ і в зриві контрактів на 560 млн доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: