ГПУ оголосила першу підозру за пожертви для однієї з партій – відео

Читать на русском
За даними слідства, жінка внесла кошти на рахунки партії, не вказавши себе в якості платника і незаконно використовувала персональні дані 15 інших громадян.

Генпрокуратура і СБУ повідомили про підозру жінці, яка анонімно внесла на рахунки однієї з партій понад 2,2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, пише «Слово і Діло».

Відзначимо, що в прокуратурі не уточнили, про яку саме партії йдеться. Але даними джерел Української правди в прокуратурі, йдеться про ВО «Батьківщина».

Особа здійснює внески на підтримку однієї з політичних партійГенеральна прокуратура України

За даними слідства, жінка внесла кошти на рахунки партії, не вказавши себе в якості платника і незаконно використовувала персональні дані 15 інших громадян. Для цього вона нібито вступила в змову із керівником відділення одного з банків, забезпечивши незаконне оформлення платежів і підбір осіб, від імені яких були здійснені банківські операції.

За результатами слідства, було оголошено підозру за ч. 4 ст. 159-1 КК України (порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборчої агітації). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вирішується питання про оголошення підозри керівнику відділення банку. Слідчі дії тривають.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в Одеській області правоохоронці виявили чергові докази існування мережі підкупу виборців.

«На тлі заяв кандидата Ю. про вселенський підкуп владою - чергові уроки арифметики «чорної готівки» для її всеукраїнської мережі депутата Д. На цей раз - Одеська область», - написав Луценко.

Ймовірно, під «депутатом Д.» мається на увазі нардеп від «Батьківщини» Валерій Дубіль, якого підозрюють у причетності до створення виборчої піраміди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: