НАБУ веде слідство щодо ГПУ у справі Януковича

Читать на русском
Відзначається, що справа розслідується з вересня 2018 року по статті про зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364).

Національне антикорупційне бюро розслідує можливі зловживання чиновників Генпрокуратури в зв'язку із засекречуванням рішення суду, на підставі якого відбулася спецконфіскація 1,5 млрд доларів, арештованих на рахунках колишнього президента Віктора Януковича та його оточення.

Про це в суботу 23 березня, повідомляють «Українські Новини» з посиланням на матеріали суду, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що справа розслідується з вересня 2018 року по статті про зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364).

В рамках цієї справи, в листопаді 2018 року детективи НАБУ відмовилися визнати компанію-резидента Кіпру OPALCORE LTD постраждалої в цій справі через відсутність причинно-наслідкового зв'язку між фактом засекречування суду про спецконфіскаціі і списанням коштів з рахунку компанії в Ощадбанку.

Крім того, на думку детективів, в матеріалах кримінального провадження відсутні як докази, так і доводи, що обгрунтовують факт заподіяння шкоди компанії OPALCORE LTD саме фактом засекречування окремої частини зазначеного судового рішення.

Раніше в ГПУ відреагували на зняття санкцій з Клюєва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: