Зведення ООС: бойовики 13 разів порушили режим припинення вогню

Читать на русском
Минулої доби противник 13 разів порушив режим припинення вогню, при цьому 10 разів застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Минулої доби противник 13 разів порушив режим припинення вогню, при цьому 10 разів застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр ООС.

Окуповані території Донбасу: що обіцяють у програмах кандидати в президентиМайже всі кандидати в президенти України в програмі обіцяють повернути окуповані території Донбасу.

Російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції підрозділів Об'єднаних сил з артилерійських систем, мінометів, озброєння бойової машини піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, витративши 117 артилерійських боєприпасів калібрів 122, 120 та 82 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог обстріляв українських захисників п'ять разів.

З мінометів калібру 82 мм, підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бойовики стріляли у районі населеного пункту Опитне. З гранатометів різних систем – поблизу села Гнутове.

Станкові протитанкові гранатомети ворог застосовував у районі населеного пункту Чермалик, а великокаліберні кулемети – біля села Лебединське.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив вісім обстрілів.

З артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також ручних протитанкових гранатометів ворог стріляв біля села Кримське.

Також міномети 120-го та 82-го калібрів, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети, озброєння бойової машини піхоти БМП-1та стрілецьку зброю терористи застосували у районі населених пунктів Луганське, Новоолександрівка, Новолуганське.

Біля міста Світлодарськ окупанти також били з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів Втрат серед особового складу підрозділів Об'єднаних сил немає.

У прес-центрі ООС зазначили, що на обстріли противника Об'єднані сили давали адекватну відповідь, знищивши при цьому одного та поранивши двох окупантів.

Карта ООС: ситуація на сході України на 27 березняСитуація на сході країни на 27 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Станом на 7:00 28 березня обстрілів позицій українських військ не зафіксовано.

Раніше, Кабінет Міністрів України збільшив фінансування державної цільової програми відновлення та розвитку миру на Донбасі до 10,3 млрд гривень.

Нагадаємо, всі обіцянки з передвиборчих програм кандидатів, у яких вони виклали своє бачення майбутнього України, можна прочитати в нашому розділі «Вибори-2019».

А для всіх, хто хотів би порівняти погляди претендентів на суспільно важливі теми, ми пропонуємо тематичні розбори. Сьогодні йтиметься про те, яке бачення кандидатів щодо повернення непідконтрольних Україні територій на Сході.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: