Порошенко назвав свого головного опонента на виборах

Читать на русском
Президент Петро Порошенко не підтвердив, що його опонентом на виборах є олігарх Ігор Коломойський, а назвав таким главу РФ Володимира Путіна.

Президент Петро Порошенко не підтвердив, що його опонентом на виборах є олігарх Ігор Коломойський, а назвав таким главу РФ Володимира Путіна.

Про це він повідомив в ефірі програми Свобода слова на телеканалі ICTV, пише «Слово і Діло».

Зокрема, главу держави запитали хто є його опонентом на виборах, уточнивши що це не кандидати в президенти Володимир Зеленський і Юлія Тимошенко, а олігарх Ігор Коломойський.

«Коли у мене запитують, хто мій союзник, із ким я готовий об'єднуватися, координувати свої дії та працювати на нього - це український народ. Хто мій опонент? Я цього не соромлюся і говорю це відкритим текстом, тому що інші бояться це робити, - це Путін», - відповів Порошенко.

На питання про те, ким для нього є Путін, оскільки Порошенко так часто його згадує, президент не захотів відповідати.

«Я не хотів би зараз давати оцінку, хто він для мене. Підкреслюю, що Путін - це людина, яка віддала наказ ввести війська РФ під час незаконної анексії Криму», - сказав він.

При цьому Порошенко порівняв із російською пропагандою сюжети про нього на підконтрольному Коломойському телеканалі 1+1. Президент повідомив, що вже підписав договір із адвокатами та подасть позов «для захисту інтересів держави».

Вибори-2019: чи потрібні дебати та чому важлива нумерація кандидатівНардепи Ірина Геращенко та Марія Іонова зареєстрували законопроект про обов'язкові дебати кандидатів у президенти перед другим туром.

«Коломойський втік із країни, а вкраденими грошима намагається і намагався організувати дестабілізацію ситуації в державі. Сюжети таких телеканалів дуже нагадували сюжети російського телебачення про «розп'ятого хлопчика». Цим «розп'ятим хлопчиком» намагалися затуманити голову українцям. Українці не повірили російському телебаченню, тому що знали, що це - елемент гібридної війни», - сказав він.

Глава держави висловив упевненість, що після рішення суду ні у кого не буде більше бажання використовувати ЗМІ для дестабілізації ситуації в державі.

Раніше один з кандидатів в президенти закликав обирати між Тимошенко і Порошенком на виборах 31 березня.

Також нагадаємо, Порошенко повідомив, коли Україна стане енергетично незалежною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: