Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко пообіцяв заборони російським спостерігачам прибувати до України на вибори президента

4 лютого 2019 року президент України Петро Порошенко пообіцяв заборони російським спостерігачам прибувати до України на вибори президента. «Я, як президент України, надам наказ, як верховний головнокомандувач, прикордонній службі України не допустити. Гарантую українському народу, що наказ верховного головнокомандувача буде виконано», – сказав президент (відео 1:25:31).
Виконано
Сказано 4 лютого 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/pakWEUeiR7E?t=5131
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=65409
  • https://www.slovoidilo.ua/2019/02/26/novyna/polityka/poroshenko-zaboronyv-sposterihacham-rf-braty-uchast-vyborax

Результат

4 лютого у парламент було внесено відповідний депутатський законопроект. 7 лютого його ухвалили, а в кінці місяця закон підписав президент Порошенко.

Передбачається, що офіційним спостерігачем не може бути: особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної ВР державою-агресором або державою-окупантом; особа, пропозиції по якій ініційовані або внесені державою, визнаною ВР державою-агресором або державою-окупантом.

Також законом визначається, що офіційним спостерігачем від іноземних держав, міжнародних організацій не може бути: особа, яка є громадянином (підданим) РФ; особа, пропозиції по якій ініційовані або внесені Росією.