ЦВК замовила більше бюлетенів на перший тур

Читать на русском
Центральна виборча комісія збілишила на 263 тисячі кількість бюлетенів для першого туру президентських виборів, перенісши їх із другого туру.

Центральна виборча комісія збілишила на 263 тисячі кількість бюлетенів для першого туру президентських виборів, перенісши їх з другого туру.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на дані в системі «Прозорро».

Зазначається, що ЦВК уклала угоду з ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» про друк бюлетенів на 166,37 млн грн і майже відразу змінила розподіл бюлетенів між першими і другим турами виборів.

Повідомляється, що для виборів президента України замовили виготовлення і пакування 60,36 мільйонів виборчих бюлетенів на обидва тури.

За даними видання, спочатку бюлетені розподілялися порівну: по 30,18 млн штук на перший і другий тури, але 12 березня вартість договору зменшили додатковою угодою до 165,59 млн грн, а також змінили розподіл бюлетенів.

«Для першого туру кількість бюлетенів збільшили до 30,44 млн штук по 4,26 грн, для другого – зменшили до 29,92 млн штук по 1,20 грн. Загальна кількість не змінилася, тобто ЦВК перенесла 263 тис бюлетенів із другого на перший тур», - йдеться у публікації.

У виданні наголосили, що при цьому ніяких радикальних змін з кількістю виборців за три тижні між першим туром 31 березня і другим туром 21 квітня відбуватись не повинно.

У ЦВК зміну кількості бюлетенів у першому та другому турі президентських виборів поки не коментують, зазначивши, що більш детально про це розкажуть 21 березня на «Поліграфкомбінаті», де буде проходити демонстрація процесу друкування виборчих бюлетенів для голосування в день чергових виборів президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: