НАБУ закрило кримінальне провадження щодо Князєва

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення голови Національної поліції Сергія Князєва.

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення голови Національної поліції Сергія Князєва.

Про це «Українським Новинам» повідомило джерело в правоохоронних органах, передає «Слово і Діло».

За його словами, провадження розслідувалося за частиною 2 статті 368-2 Кримінального кодексу. Кримінальне провадження було відкрито в березні 2017 року, проте закрито в зв'язку із рішенням Конституційного суду, який скасував кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. У рамках розслідування перевірялися обставини можливого незаконного збагачення Князєва на чотири млн грн.

Нагадаємо, 27 лютого Конституційний суд України опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, визнавши її неконституційною. Згідно зі скасованою статтею КК України, державні службовці мали давати пояснення про джерела їхніх доходів та доходів своїх близьких родичів. У разі, якщо чиновник не міг цього зробити, його повинні були притягнути до кримінальної відповідальності.

Після цього в Раді зареєстрували декілька нових законопроектів про незаконне збагачення, в тому числі й президентський. У парламентському комітеті пропонують розробити один законопроект.

Раніше НАБУ розслідувало можливе збагачення директора інституту експертиз Рувіна.

Також нагадаємо, в НАБУ відповіли на звинувачення Луценка у впливі на вибори в США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: